سمعک
سمعک تنها راه برای کم شنوایی است؟
برای مشکل شنوایی یا همان کم شنوایی سمعک بهترین وسیله ای است که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد. سمعک به دو نوع دیجیتالی و آنالوگ تقسیم می شود. البته از سمعک های آنالوگ کمتر استفاده می شود امروزه سمعک های دیجیتالی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند چرا که قابلیت های بیشتری نسبت به سمعک های آنالوگ دارند. یکی از مزیت های بارز سمعک های دیجیتال این است که قدرت پردازشی شان به گونه ای است که بطور هوشمند می توانند تصمیم بگیرند که چه صداهایی نیاز به تقویت داشته و چه صداهایی نیاز به کاهش دارد مثلا نویزهای محیطی و آلودگیهای صوتی می توانند براحتی فیلتر شوند. به طور کلی سمعک به فرد استفاده کننده این امکان را می دهد که اصوات مشابه را به طور واضح از هم تشخیص دهد و بشنود.با این حال این وسیله قادر است که اصواتی را که وارد گوش می شوند را دریافت می کنند و آنها را مطابق با میزان و نوع افت شنوایی فرد پردازش کرده و سپس صدای پردازش شده و تقویت شده را به داخل گوش هدایت می کنند.
مزیت های سمعک چیست؟
یکی از راه های ارتباطی حس شنوایی است که کمک می کند افراد با محیط اطرافشان در ارتباط باشند. وقتی فردی قدرت شنوایی اش کاهش پیدا می کند ناخودآگاه اعتماد به نفس فرد کاهش یافته و ارتباط با محیط اطرافش کم می شود. اما سمعک با کاربردی که دارد این مشکلات را به حداقل می رساند.
انواع سمعک
انواع این وسیله ی کمک شنوایی بر اساس سایز ( اندازه ) و همچنین میزان تقویت صدا و جای قرار گیری در گوش به پنج تقسیم بندی کلی تقسیم میشوند:
1 – سمعک های داخل گوشی
2 – سمعکهای پشت گوش
3 – سمعک عینکی
4 – سمعک هایی از نوع جیبی
5 _ سمعک دندانی