بیماری منییر چیست و چه علائمی دارد؟
کی دیگر از بیماری های مرتبط با گوش بیماری منییر می باشد، این بیماری عارضه ای در گوش داخلی می باشد که باعث سرگیجه در فرد می شود، نوع این سرگیجه به صورتی است که فرد احساس می نماید در حال چرخشی به صورت دورانی می باشد و متاسفانه این بیماری همچنین می تواند سبب بروز صدای سوت در گوش شود و کم شنوایی را به صورت نا متناوب در فرد سبب شود.
آیا بیماری منییر در هر دو گوش صورت می گیرد؟
بیماری منییر که سبب حس سرگیجه در افراد می شود غالباً در یکی از گوش های فرد صورت می گیرد و برای فرد حس ناخوشایندی را پدید می آورد که باید هر چه سریع تر تحت مراقبت پزشک متخصص قرار گیرد.
آیا کاهش شنوایی در بیماری منییر به صورت موقت صورت می گیرد؟

بیماری منییر می تواند سبب کاهش شنوایی در افراد شود، این بیماری در یک گوش اتفاق می افتد در نتیجه این کاهش شنوایی که میزان و درجه های مختلفی دارد تنها در همان گوش صورت می گیرد و متاسفانه باید گفت که این افت شنوایی به صورت دائم بر شنوایی فرد تاثیر می گذارد.
تاریخچه ی بیماری منییر چیست؟
این بیماری برای اولین بار توسط دکتر فرانسوی به نام Prosper Ménière معرفی گردید که همانطور که از نام این دکتر پیداست این بیماری نیز از نام وی برگرفته شده است. دکتر منییر برای اولین بار در سال 1860 اظهار داشت که این عارضه از گوش داخلی منشاء گرفته است و آنگونه که عموم می پندارند از مغز انسان منشاء نمی گیرد.
دلیل بروز بیماری منییر به گفته ی پزشکان چیست؟
امروزه دکتر ها توانسته اند نحوه ی شیوع این عارضه را در بیماران شناسایی کنند، سیالی که در گوش داخلی افراد ساخته می شود که labyrinth نام دارد دارای ساختاری ست که به تعادل و همچنین شنوایی افراد کمک می کند هر چه میزان این سیال ها بیشتر باشد می تواند بر روند دریافت سیگنال هایی که مغز دریافت می شود تداخل ایجاد نماید و در نهایت موجب شود به فرد حس سرگیجه دست دهد و مشکلات شنوایی و کم شنوایی در فرد پدید آید.
دلیل بروز عارضه ی منییر در افراد چیست؟
پزشکان و متخصصان هنوز نتوانسته اند به طور قطعی دریابند که چرا افراد به عارضه ی منییر مبتلا می شوند اما در تحقیقات آنها نشان داده شده است که عوامل زیر سبب سیالی در گوش داخلی می شود که در نهایت می تواند موجب بیماری منییر شود.
عواملی که در کارکرد گوش داخلی اختلال پدید آورده و سبب بیماری منییر می شوند کدام اند ؟

عوامل زیر از دلایل اصلی بروز بیماری منییر در افراد هستند باید دانست که ترکیبی از این عوامل نیز می تواند سبب این بیماری شود .
- زهکشی ضعیف (به دلیل انسداد یا ساختاری غیر طبیعی در گوش فرد).
- واکنش های سیستم ایمنی خودکار بدن (هنگامی که سیستم دفاعی بدن فرد اشتباه عمل کرده و به سلول های سالم بدن فرد حمله می نماید).
- واکنش های آلرژیکی .
- عفونت های ویروسی .
- عوامل وراثتی .
- سردرد های میگرنی .
- ضربه به سر .
آیا بیماری منییر به مرور وخیم تر می شود؟
متاسفاته پاسخ این سوال مثبت می باشد و این بیماری به مرور زمان پیشرفت خواهد کرد و ممکن است در ابتدا فرد دچار کم شنوایی خفیفی شود و به مرور این کم شنوایی افزایش یابد و سرگیجه به فرد اضافه شود .
عوارض احتمالی بیماری منییر چیست؟

بیماری منییر در درجه ی اول سبب کاهش شنوایی و بروز سرگیجه ها در افراد می شود اما باید دانست که این بیماری عوارض دیگری نیز دارد که در برخی از افرا مشاهده می شود
- احساس اضطراب.
- تاری دید.
- حالت تهوع یا اسهال.
- لرزیدن.
- عرق سرد و نبض سریع.
عوارض احتمالی و جانبی بیماری منییر چه مدت طول می کشد ؟
عوارضی که قبل تر آنها را بر شمردیم می تواند به صورت یک حمله ی 20 دقیقه ای در فرد صورت بگیرد و تا 24 ساعت به طول بی انجامد و می تواند در حد فاصل بین چند ماه و یا حتی چند سال فرد را آزار دهد، خوشبختانه این عوارض در همه ی افرادی که مبتلا به این بیماری هستند دیده نخواهد شد و بعد از بروز این حملات معمولا فرد احساس خستگی می نماید و نیاز است که استراحت نماید .
آیا عوارض بیماری منییر قابل تغییر هستند؟

باید گفت که با پیشرفت این بیماری در بدن این امکان وجود دارد که عوارض موجود در بدن فرد تغییر نماید به طور مثال به جای داشتن سر گیجه های مداوم فرد ممکن است تاری دید و یا اختلال در برقراری اعتدال را تجربه نماید .
اولین علائم ابتلا به بیماری منییر چیست؟
از اولین علائم بیماری منییر می توان به سرگیجه ها با شدت های مختلف، از دست دادن شنوایی در گوشی که دچار این بیماری شده، شنیدن صدای وزوز و سوت در گوش ( در مبحث وزوز گوش چیست به شرح کامل این عارضه پرداخته شده است)، احساس پر بودن گوش، از دست دادن تعادل فرد و سردرد هایی با میزان های مختلف اشاره کرد .
دارو های تجویزی برای کاهش سرگیجه در بیماری منییر کدام اند؟

متاسفانه این بیماری در افراد حس سر گیجه پدید می آورد که میزان این سرگیجه باید توسط پزشک و با انجام آزمایش هایی مشخص گردد در نتیجه در ابتدا لازم است که فرد بیمار نسبت به این مسئله که تست سرگیجه چیست آگاهی کسب نماید، معمولا پزشکان متخصص بعد از معاینه ی بیماران مبتلا به منییر برای کاهش حمله های سرگیجه برای آنها داروهایی را تجویز می کنند که از این داروها می توان به دیازپام و والیوم اشاره نمود که استفاده از این داروها برای افراد می تواند موجب کاهش سرگیجه ها و احساس چرخش و تهوع و استفراغ شود، باید توجه کرد که این داروها تنها تحت نظر پزشک باید مصرف شود و استفاده ی سرخود از آن می تواند عواقب جبران ناپذیری برای فرد بیمار داشته باشد .
نوشیدن مایعات به هنگام ابتلا به منییر
وجود برخی از مایعات دربدن می تواند به وخیم تر شدن بیماری منییر کمک نماید اما این بدان معنا نیست که از مصرف و نوشیدن مایعات باید خودداری کرد، باید در مصرف مایعاتی که دارای قند و نمک زیاد هستند پرهیز کرد و این سبب می شود که آب بیشتر در بدن فرد باقی بماند .
اهمیت ورزش در بیماری منییر

در افرادی که با بیماری منییر دست و پنجه نرم می کنند لازم است که که حتما ورزش نمایند و از تکنیک های کاهش استرس استفاده نمایند، تحقیقات نشان داده است که بیماران مبتلا به منییر بعد از انجام تمرینات ورزشی مانند ایروبیک و دوچرخه سواری و استفاده از دستگاه های هوازی حس خوشایند تری نسبت به بیمارانی که ورزش نمی کنند دارند .
رژیم غذایی در بیماری منییر چگونه است ؟
استفاده از مواد غذایی که دارای نمک زیادی باشند می تواند سبب برخوردن تعادلات موجود در گوش میانی شود و همچنین عوارض دیگر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد، برای افرادی که دچار این بیماری شده اند لازم است از استفاده ی غذاهای کنسرو شده و غذاهای فرآوری شده پرهیز کرده و به مصرف سبزیجات و میوه های تازه و غلات روی آورند، و لازم است در روز به صورت مداوم از سدیم استفاده شود. رژیم غذایی نامناسب از مواردی ست که می تواند یکی از مهمترین علل انواع کم شنوایی شناخته شود .
آیا رانندگی در بیماران منییر امکان پذیر است ؟

برای افرادی که رانندگی می کنند و بیماری منییر در آنها تشخیص داده شده است لازم است که به سرعت رانندگی را کنار گذاشته، چرا که این بیماری سبب بروز حمله هایی می شود که در این حمله ها شاهد سرگیجه هایی با شدت های متفاوت هستیم در نتیجه برای پیشگیری از وقوع تصادفات، لازم است افراد از رانندگی کردن خودداری نمایند.
درمان بیماری منییر
این بیماری در بین 75 تا 90 درصد بیماران با مصرف دارو های تجویز شده توسط پزشک کنترل می شود، در درمان این بیماری رژیم غذایی نیز نقش بسزایی دارد بیماران لازم است که نمک و همچنین چربی های اضافی را از رژیم غذایی خود کاسته و با تجویز پزشک از داروهایی استفاده نمایند که دفع ادرار را در این افراد افزایش دهد اما متاسفانه در برخی از موارد این بیماری با دارو ها قابل کنترل نخواهد بود و نیاز است فرد تحت عمل جراحی قرار گیرد .
چه رده ی سنی بیشتر دچار به بیماری منییر می شوند ؟

بیماری منییر می تواند در هر سنی ظهور کنند اما به طور معمول این بیماری در افرادی با رده ی سنی بین 40 تا 60 سال اتفاق می افتد که میزان و شدت آن در هر فردی متفاوت است .
شدت سرگیجه های بیماری منییر به چه میزان است ؟
این بیماری در افراد مختلف با شدت و میزان مختلفی صورت می گیرد اما در برخی از افراد این سرگیجه ها به میزانی زیاد است که فرد بعد از حس سرگیجه تعادل خود را از دست داده و به زمین می خورد که به این حمله ی منییر drop attacks می گویند، در نتیجه به افراد مبتلا به این عارضه پیشنهاد می شود بهترین متخصص سرگیجه در شهر خود را یافته و با مراجعه به وی برای درمان سرگیجه اقدام نمایند .
آیا بیماری منییر در کودکان نیز صورت می گیرد ؟

این بیماری، بیماری است که بیشتر در میان بزرگسالان دیده شده است وقوع آن در میان کودکان و نوجوانان به ندرت دیده شده است. در نتیجه باید دانست که در افراد بزرگسال تاثیر این بیماری در کم شنوایی چیست و راه های درمان این عارضه را شناخت.
آنچه در خصوص بیماری منییر باید دانست
خوشبختانه باید گفت که این بیماری ناخوشایند مسری نمی باشد و نمی تواند در افرادی که مبتلا به آن هستند موجب مرگ شود این بیماری به صورت موقت خود را نشان داده و بعد از مدتی ممکن است علائمی از آن دیده نشود و دوباره با گذشت زمان این بیماری علائم خود را بروز دهد، در نتیجه بیماران بیماری منییر به طور مداوم از علائم این بیماری رنج نخواهند برد.
آیا بیماری منییر یک بیماری دائمی است ؟

در اکثر موارد این بیماری یک سال به طول می انجامد، این بیماری بیشتر در بزرگسالان رخ می دهد و می تواند شرایط نامناسبی را برای آنها پدید آورد که در آن شاهد سرگیجه و کاهش شنوایی و سردرد و عوارض دیگر هستیم، روش های درمانی این بیماری کمک می کنند که از آثار بلند مدتی که این بیماری بر فرد می گذارد کاسته شود.
آیا انجام آزمایش برای تشخیص بیماری منییر لازم است؟
برای تشخیص این بیماری لازم است پزشک متخصص برای فرد آزمایش هایی در نظر گیرد که در آن نحوه و میزان تعادل فرد و همچنین میزان شنوایی فرد بررسی شده و بعد از آن درمان این بیماری بلافاصله صورت گیرد. باید دانست که در برخی موارد پزشک متخصص نسبت به انجام برخی از آزمایش های مغزی توسط فرد اقدام می نماید .
انجام تمرینات توانبخشی به منظور بهبود بیماری منییر

تمرینات توانبخشی می تواند علائم سرگیجه ناشی از بیماری منییر را بهبود بخشد. این تمرینات به شما آموزش می دهد که چگونه تعادل خود را حفظ نمایید، یک فیزیوتراپی می تواند این تمرینات را به شما به طور کامل آموزش دهد .
لزوم تغییر سبک زندگی در مبتلایان منییر
ضروری ست که افرادی که به بیماری منییر مبتلا شده اند سبک زندگی خود را تغییر داده تا بتوانند راحت تر این بیماری و عوارض ناشی از آن را پشت سر گذارند، اولین مورد، تغییر رژیم غذایی در این افراد است که پیش تر به توضیح کامل آن پرداختیم، علاوه بر رژیم غذایی فرد مبتلا به این بیماری باید به هنگام حمله های منییری استراحت نماید و فعالیت هایی که در حال انجام آن است را متوقف نماید. این افراد می توانند با انجام مدیتیشن و تراپی به کاهش استرس ها دست پیدا کرده و در نهایت به درمان این بیماری کمک نمایند .
منبع: بیماری منییر چیست و چه علائمی دارد؟